NEStore kopen? Dit moet je weten

29/8/2024
3 minuten
leestijd
In dit artikel:
Benieuwd of een NEStore iets voor jou is?

NEStore: Innovatieve Warmteopslag voor Duurzame Energie

Newton Energy Solutions, NEStore, is een oplossing voor duurzame energieopslag. Dit systeem biedt een effectieve manier om elektriciteit om te zetten in warmte. De energie wordt opgeslagen in warm water, vergelijkbaar met een warmtebatterij. In vergelijking met een traditionele boiler is er veel minder spraken van warmteverlies. 

Efficiëntie en Duurzaamheid
De NEStore maakt gebruik van stroom dat wordt opgewekt door zonnepanelen. Deze energie wordt  als warm water opgeslagen. Zelfs als de zon niet schijnt is deze energie nog beschikbaar. Met capaciteiten van 20 tot 30 kWh kan het systeem aan de warmwaterbehoeften van een groot gezin voldoen. Een ideale oplossing voor bedrijven en sportverenigingen die willen verduurzamen.

Het systeem van de NEStore communiceert met dynamische stroomtarieven. Dat betekent dat het systeem wacht op het goedkoopste moment om op te laden. Het klinkt bijna oneerlijk maar we moeten er heel blij mee zijn. Het draagt juist bij aan een stabiel elektriciteitsnet. De NEStore zelf is gemaakt van recyclebare materialen en gemaakt voor langdurig gebruik, wat zorgt voor een vermindering van de CO2-uitstoot en een vermindering in energiekosten.

Installatie en Onderhoud
De NEStore is gemakkelijk te installeren, behoeft weinig ruimte en is onderhoudsarm. Het systeem bestaat uit een waterreservoir en een controle unit. 

Hoe werkt de NEStore?
De NEStore maakt gebruik van twee technologieën. De eerste is een laag die alle lucht eruit haalt, waardoor de warmte niet kan ontsnappen. De tweede technologie is dikke isolatie, veel gebruikt bij auto's, zodat de warmte nog beter blijft zitten.Dit vermindert warmteverlies en zorgt ervoor dat de buitenkant van het vat niet warmer wordt dan de temperatuur van de omgeving. Het apparaat kan de warmte wekenlang vasthouden met een stilstandsverlies van slechts 1%. Ter vergelijking: een traditionele boiler verliest tot 40% per dag!

Toepassingen en Kosten
De NEStore is zeer geschikt voor huizen met zonnepanelen, maar ook voor hotels, ziekenhuizen en sportcentra. De installatieprijs ligt op ongeveer €5.000 tot €6.000. De NEStore is daarmee een stuk goedkoper dan vergelijkbare lithiumbatterijen. Hierbij moet je al snel aan €30.000 denken.

Conclusie
De NEStore zorgt voor een innovatieve en duurzame oplossing voor het opslaan van warmte, zowel milieuvriendelijk als kosteneffectief. De warmte die op een goedkoop moment is opgeslagen, kan later worden gebruikt om te douchen, bij de vloerverwarming of bij het gebruik van de radiatoren. Dit maakt het mogelijk om de warmte te benutten op momenten dat er geen directe opwekking van zonne-energie is, zoals 's nachts of tijdens bewolkte dagen.

Ben jij geïnteresseerd in het verduurzamen van jouw woning en lijkt een NEStore iets voor jou? Wij helpen je graag in het beslissingsproces en geven antwoord op al jouw vragen. Neem contact op met De Duurzaamste Bouwer of vraag ons om langs te komen. Wij beoordelen de situatie en kunnen je van goed en gratis advies voorzien!

Slimme opties met De Duurzaamste Bouwer

Voor isolatie is een landelijke subsidie beschikbaar. Als je met de ISDE-subsidie één maatregel toepast, krijg je tot 15% van de kosten terug en als je er twee laat doen zelfs tot 30%. Wij kijken met je mee naar de mogelijkheden

Vraag een offerte aan